Asbest verwijdering

Asbest is een van nature voorkomend mineraal dat veel gebruikt werd in verschillende industrieën vanwege zijn hittebestendigheid, duurzaamheid en isolerende eigenschappen.

Wat is asbest?

Asbest is een van nature voorkomend mineraal dat veel gebruikt werd in verschillende industrieën vanwege zijn hittebestendigheid, duurzaamheid en isolerende eigenschappen. Het is gebruikt in bouwmaterialen, zoals isolatie, dakbedekking, leidingen en cement.

Wat asbest potentieel gevaarlijk maakt, is de vezelachtige structuur ervan. Wanneer asbest verstoord raakt door bewerkingen als slijpen of boren of bij verwijdering, kunnen er microscopisch kleine vezels in de lucht vrijkomen. Deze vezels kunnen gemakkelijk worden ingeademd en in de longen terechtkomen, wat kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. En het lastige is dat asbest niet met het blote oog te herkennen valt.

Blootstelling aan asbestvezels is in verband gebracht met ernstige gezondheidsaandoeningen, waaronder asbestose, longkanker, mesothelioom (een zeldzame en agressieve vorm van kanker die het longvlies, de buikholte of het hart aantast) en andere luchtwegaandoeningen. Deze gezondheidsrisico’s hebben geleid tot het verbod of de strenge regulering van asbest.

Vanwege het wijdverbreide gebruik in het verleden kan asbest nog steeds worden aangetroffen in oudere gebouwen. Daarom zijn juiste voorzorgsmaatregelen en veiligheidsmaatregelen noodzakelijk bij het hanteren of werken met materialen waarvan vermoed wordt dat ze asbest bevatten. Het spreekt voor zich dat je hier niet zelf aan begint, maar dit risicovolle werk door een erkende asbestverwijderaar laat uitvoeren.

Waarvoor kan u op ons rekenen?

Wanneer wij tijdens afbraakwerken of bij een dakrenovatie asbest op het dak tegenkomen, dan zijn al onze medewerkers bevoegd om deze te verwijderen. Het spreekt voor zich dat dit met uiterste voorzichtigheid moet gebeuren en volgens vastgelegde wettelijke instructies.

U kan er op rekenen dat wij oude asbestplaten van uw dak veilig en verantwoordelijk verwijderen en hiervoor de nodige attesten leveren.
Bevat uw oud dak asbest? Neem contact met ons op, onze medewerkers komen graag ter plaatse om de toestand in kaart te brengen en uw dakrenovatie tot in detail te bespreken. Wij staan bekend om onze totaalaanpak, van A tot Z, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak.

Galerie

Bekijk de kwaliteit van ons werk

Neem contact met ons op

We contacteren je zo snel mogelijk