Dakkoepels

Creëer een groter ruimtegevoel en breng licht binnen via uw plat dak!

Voelt u leefruimte nogal benauwd aan of is er niet voldoende lichtinval? Dan kan een dakkoepel voor u de oplossing zijn.


We sommen de voordelen van een dakkoepel even voor u op:

Natuurlijke lichtinval

Een dakkoepel zorgt voor een overvloed aan natuurlijk daglicht in de ruimte eronder. Dit zorgt niet alleen voor een aangenamere sfeer, maar kan ook helpen om energie te besparen door minder afhankelijk te zijn van kunstmatige verlichting.

Privacy

Een dakkoepel zorgt ervoor dat er natuurlijk licht binnenvalt zonder dat dit ten koste gaat van de privacy. Omdat de meeste dakkoepels zich op het dak bevinden, zijn ze meestal niet direct zichtbaar vanaf de straat of vanuit naburige gebouwen. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar privacy belangrijk is, zoals badkamers.

Ventilatie

Veel dakkoepels kunnen worden geopend om frisse lucht binnen te laten. Dit is vooral handig in ruimtes waar traditionele ramen moeilijker te installeren zijn, zoals zolders of badkamers zonder ramen.

Esthetische waarde

Dakkoepels kunnen een architectonisch element zijn dat de uitstraling van een gebouw verbetert. Ze voegen visuele interesse toe aan het dak, kunnen het uitzicht van binnenuit verbeteren en kunnen een gevoel van ruimte en openheid creëren. Een dakkoepel kan dan ook de waarde van uw woning verhogen.

Ruimtebesparing

In vergelijking met traditionele ramen neemt een dakkoepel minder ruimte in beslag op de muur. Dit betekent dat er meer wandruimte beschikbaar blijft voor het plaatsen van meubels, decoratie of andere functionele elementen.

Waarom zou je je woning extra goed of beter willen isoleren?

Vaste dakkoepels

Deze kunnen niet geopend worden en zijn enkel ontworpen om natuurlijk licht binnen te laten. Ze zijn ideaal voor ruimtes waar ventilatie niet vereist is, zoals gangen of trappenhuizen.

Mechanisch geopende dakkoepels

Dit soort dakkoepels opent zich via bediening op afstand of zelfs automatisch in te stellen om op specifieke momenten te openen

Geluidswerende dakkoepels

In drukke steden of waar geluidsoverlast aanwezig is, kan het wenselijk zijn om extra geluidsisolatie te voorzien om zo een rustige binnenomgeving te garanderen

Ventilerende dakkoepels

Dakkoepels die men kan openen zijn interessant in ruimtes waar luchtcirculatie interessant is, zoals een keuken of badkamer.

Elektrisch aangedreven of op zonne-energie

Mechanisch geopende dakkoepels die ofwel op het elektriciteitsnetwerk aangesloten zijn ofwel zelfvoorzienend zijn via zonne-energie

Dakkoepel met mogelijkheid tot dakbetreding

Deze kunnen zich volledig openen om toegang tot het dak mogelijk te maken

Manueel geopende dakkoepels

Met een bedienstok kan u dit sport dakkoepels zelf openen

Warmtewerende dakkoepels

Een dakkoepel kan ook van zonwering voorzien worden zodat de temperatuur binnenshuis niet stijgt op hele warme dagen

Lichttubes

Dit is een onderdeel van een dakkoepel, een buisvormige structuur die het daglicht dat via de dakkoepel binnen straalt, naar de binnenruimte reflecteert; dit is een interessante optie wanneer er geen rechtstreekse toegang is tot natuurlijk daglicht

Mogelijke uitvoeringen:

Acryl

Licht in gewicht, goede lichtdoorlatendheid, bestand tegen breuk, goede isolatiewaarden, onderhoudsvriendelijk, kan wel op termijn geel uitslaan door UV-stralen

Polycarbonaat

Zeer sterk, veilige optie, goede isolatiewaarden, kan op termijn aan helderheid verliezen

Glas

Zorgt voor maximale lichtinval en een helder zicht naar buiten, duurzaam, isolatiewaarden afhankelijk van type glas, mogelijkheid tot 5-dubbele beglazing

Wat uw noden ook zijn, wij hebben altijd een oplossing voor u om meer licht in huis te brengen! Wij zijn meester in totaaloplossingen en kunnen dakkoepels perfect integreren bij uw dak- of totaalrenovatie.

Neem vandaag nog contact met ons op. AMS SYSTEMS is graag uw partner om u hierin te begeleiden. Onze medewerkers komen graag ter plaatse voor een vrijblijvend, gratis advies en prijsofferte.

Galerie

Bekijk de kwaliteit van ons werk

Neem contact met ons op

We contacteren je zo snel mogelijk