Dakisolatiewerken

Kies AMS SYSTEMS voor uw dakisolatie!

Het spreekt voor zich dat als wij ons profileren als uw partner voor totaalrenovaties, dat wij ook kei zijn in isolatiewerken.
Er zijn verschillende manieren om een dak te isoleren, afhankelijk van het type dak en de specifieke vereisten.

Enkele van de meest gangbare isolatiemethoden zijn:

Dakisolatie van binnenuit

Dit omvat het aanbrengen van isolatiemateriaal direct onder het dak aan de binnenkant van het gebouw. Dit kan via het gebruik van isolatiepanelen, minerale wol, cellulosevezels, schuimisolatie of gespoten isolatiemateriaal. Deze methode is geschikt voor zolders of ruimtes onder schuine daken.

Koud dak

Bij deze methode wordt het isolatiemateriaal geplaatst tussen de dakspanten, waardoor de zolderruimte niet wordt geïsoleerd. Deze methode wordt minder vaak gebruikt omdat het leidt tot energieverlies en moeilijkheden kan veroorzaken met condensatie en vochtproblemen.

Dakisolatie van buitenaf / sarking

Hierbij wordt het dak geïsoleerd door isolatiemateriaal aan de buitenkant van het dak te plaatsen, tussen de dakbedekking en de dakconstructie. Dit kan gedaan worden met isolatieplaten, minerale wol of schuimisolatie. Deze methode wordt voornamelijk gebruikt bij het renoveren van daken of bij het plaatsen van nieuwe dakbedekking.

Groendak

Dit is een innovatieve methode waarbij het dak wordt bedekt met levende begroeiing, waaronder planten en gras. Dit groendak dient als isolatielaag en biedt vele voordelen, waaronder thermische isolatie, vermindering van regenwaterafvoer en bevordering van de biodiversiteit.

Warm dak / omgekeerd dak

Dit is een specifieke methode waarbij isolatiemateriaal bovenop de dakbedekking wordt geplaatst, direct op de waterdichte laag. Dit wordt vooral gebruikt bij platte daken en helpt om de warmte binnen te houden en het dak koel te houden, waardoor het risico op condensatie wordt verminderd.

Wij kiezen samen met u de juiste isolatiemethode op basis van uw gekozen of het reeds aanwezige daktype, de gewenste isolatiewaarde, het budget en andere specifieke vereisten.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat AMS SYSTEMS uw partner zijn voor al uw dakwerken! Onze medewerkers maken graag met u een afspraak om uw plannen te bespreken en een vrijblijvend, gratis advies en offerte op maat te bezorgen.

Galerie

Bekijk de kwaliteit van ons werk

Neem contact met ons op

We contacteren je zo snel mogelijk