Plaatsen poutrels en diverse

Wat is een poutrel?


Een poutrel of een draagbalk is een balk die wordt gebruikt als dragend element in de bouw. Het wordt vaak gebruikt om grote openingen in muren of vloeren te creëren, zoals deur- en raamopeningen. Poutrels worden ook gebruikt om extra ondersteuning te bieden aan structurele muren, bijvoorbeeld wanneer een (draag-)muur wordt verwijderd om een open ruimte te creëren.

Afhankelijk van de lengte en de toepassing, kunnen verschillende materialen worden gebruikt: hout, verstevigde beton of staal. Houten poutrels vind je terug in dakconstructies en in oudere woning om de bovenvloer te dragen. Om grote open ruimtes te ondersteunen wordt meestal staal of verstevigd beton gebruikt.
Wij zullen steeds wanneer een ruimte structureel wordt heringericht, de juiste poutrels gebruiken om u van een maximale veiligheid en stabiliteit te voorzien.

Hebt u plannen om bepaalde ruimtes in uw woning open te trekken? Contacteer ons vandaag nog voor uw renovatiewerken. AMS SYSTEMS is uw betrouwbare partner voor alle renovatiewerken. Een van onze medewerkers komt graag ter plaatse voor een vrijblijvend, gratis adviesgesprek en een even vrijblijvende prijsofferte.

Galerie

Bekijk de kwaliteit van ons werk

Neem contact met ons op

We contacteren je zo snel mogelijk